Om Nordisk Antik & Design

Great selection of all kind of design from 1940 – 1980

Forretningen i dag

Firmaet er i dag næsten udelukkende fokuseret på opkøb af dødsbo, teak/palisandermøbler og enkelt effekter af god kvalitet fra perioden 1940 – 1975. Salget er primært engrossalg til eksport.

Der er dog stadig et udvalg af antikke møbler ligesom vi har et loppemarked der er åbent hver lørdag.

Lidt historie

Firmaet startede for alvor omkring 1980 på en gård lidt uden for Holbæk, kombineret med en lille forretning i centrum. Det udviklede sig ret hurtigt til at blive en forretning med fokus på eksport, dels af afsyrede fyrretræsmøbler primært til USA, dels af antikke mahognimøbler til eksport bl.a. til Italien.

Efter nogle år med hektisk aktivitet på eksportsiden blev det i 1992 atter tid til at åbne forretning på havnen i Holbæk, – starten på Handelshuset som ophørte i 2004 på grund af nybyggeri på Holbæk Havn. Det eneste oprindelige der er tilbage på hele Holbæk Havn er faktisk de 2 træer som ses uden for forretningen.

De 1800 m² i den gamle maskinforretning blev hurtigt fyldt og klientellet spændte fra eksport, over mange privatkunder, til møblering af nye hjem for de mange flygtninge, primært gennem Dansk Flygtningehjælp.

Oprindelig hed firmaet Nordisk Antik, da antikvitetshandel var hovedbeskæftigelsen, men ved fraflytningen fra forretningen på havnen og tidernes skiftende trends, blev dansk design en stadig større del af virksomheden, der i dag hedder Nordisk Antik og Design. Det primære virke er nu opkøb og eksport af designer møbler og effekter, men kærligheden til antikviteter lever stadig i bedste velgående.

Vi har nu forladt vores tidligere lager ved Hørve og er flyttet til nye og næsten dobbelt så store lokaler, hvor der er langt bedre mulighed for at præsentere vores mange varer – hvilket betyder at vi vil udvide salget og i større grad have fokus på også at sælge til private – nu med faste åbningstider.